Historien bag apps og applikationer

Historien bag apps og applikationer

Selvom apps har fået enormt meget eksponering de sidste 10 år og selvom Apple var med at til at sætte udtrykket på verdenskortet, så går historien meget længere tilbage end det. Vi skal helt tilbage til tiden hvor de første computere blev bygget i 1940’erne. Applikationer (og bedre kendt som apps) blev programmeret i store mængder på disse maskiner til at lave beregninger og forskning.

Skruer vi tiden frem til i dag kan vi se at horisonten er udvidet enormt meget. Du kan finde applikationer til hvad som helst udviklet til diverse platforme og diverse formål. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad der er muligt.

I dag er det App Store og Google Play der stjæler alt opmærksomhed når det kommer til applikationer. Men vi skal altså ikke mange år tilbage før det hele handlede om Windows og Linux programmer på ganske almindelige computere. Dengang var applikationer bedre kendt som programmer, men udtrykket dækker over det samme; altså et stykke software programmeret af en udvikler som gøre brug af de komponenter der er tilgængelig på det systemet den kører på.

Det er nemt at blive forvirret når computere og mobiltelefoner optræder i samme indlæg. For at forstå sammenhængen kan tage de tekniske briller på og kigge på byggestenen bag en applikation eller også kan vi tage et fugle perspektiv og kigge på hvad en applikation giver adgang til.

En applikation er i sin enkelthed et stykke software der er designet med et specifikt formål til at opfylde en brugers behov. Det kunne være for at hjælpe brugeren med at streame musik, lave grafiskdesign eller spille spil i fritiden. Det kunne også være for at hjælpe en bruger med noget administrativt arbejde af regnskaber, løn eller kontrakter på arbejdet. Og sidst men ikke mindst kunne det også være en applikation der er udviklet til at hjælpe andre applikationsudviklere eller programmører. Mulighederne er mange og det er som sagt kun fantasien der sætter grænsen.

No Comments

Add your comment