Låne vilkår

Låne vilkårene og mulighederne har været under forandring og er vokser hurtigt i de seneste år, drevet af risikoaversion og modvilje mod bankerne at udstede små virksomheder lån.
Vi har set på data fra f.eks. USA, hvor traditionelle banker kun godkendte 14 procent af små virksomheder lån sidste år. Derudover fandt vi ud af at 19 procent af små virksomhedsejere måttet udskyde investeringer, fordi de ikke kunne få et lån. Små virksomhedsejere kan have det særlig vanskelig ved at få kapital fra en bank, hvis de har været i branchen mindre end to år, hvis deres kredit historie ikke er god, eller hvis de har brug for mindre end 250.000.
Heldigvis er der alternativer til den traditionelle bank lån. Online udlån har været en kilde til innovation og giver små virksomheder, der ønsker at investere og vokse en ny mulighed. Ifølge statistik fra USA, er den samlede mængde af små virksomheders banklån faldt med 3,1 procent i 2014, hvor små-forretnings online udlån steg til det dobbelte.
Men hvordan kan ejere af små virksomheder spare tid og få mest ud af online-udlån processen? Her er de vigtigste tips og indsigter for ansøgning om lån til en lille virksomhed online vi kan f.eks. anbefale www.lån7.dk.

1. Sørg for din økonomi er i orden.
Online udlån giver mere tilpasningsevne og fleksibilitet end traditionelle banker, men du bør stadig give solide forretningspapirer bekræfter din virksomhed er levedygtig og kan tilbagebetale de penge, du låner. Start med det grundlæggende: Sørg for at have et registreret firmanavn og har registreret virksomhed med et skat id-nummer og en virksomheds konto.

2. Brug online regnskabsprogram.
Digitale værktøjer som QuickBooks, FreshBooks eller Dinnero kan hjælpe selv den mindste virksomhed med at styre deres finanser med præcision og effektivitet. Med dine oplysninger tilgængelige digitalt, er det lettere at spore din økonomi og bevise du er en ønskelig låne kandidat. Automatiseringen giver dig mulighed for at tilslutte dine online regnskabsprograms software til online långiveres for at vurdere sundheden for din virksomhed, så disse online værktøjer kan give dig et fingerpeg om lethed og sandsynligheden for at blive godkendt.

3. Hold virksomhedens finanser adskilt fra personlige finanser.
Din virksomhed skal have en økonomisk identitet adskilt fra dine personlige finanser. Hvis du betaler regninger med personlige checks eller kreditkort, risikerer du at overkomplicere din økonom. Etablere en særskilt bankkonto og kreditkort til at håndtere alle dine virksomheds udgifter under din virksomheds navn.

4. Forstå gebyrer / skjulte gebyrer fra online långivere.
Vær opmærksom på det med småt på enhver låneansøgning. Stil spørgsmål på forhånd for at sikre, at du forstår låne gebyrerne, renter og alle andre omkostninger, du kommer til at betale for dit lån.

5. Kvaliteter af hver långiver – kundeservice, pris osv
Foruden adgang til kapital, hvad du brug for mest af din lille virksomheds långiver? Undersøg dine muligheder, og læse kundeanmeldelser på websteder som TrustPilot.com. Den laveste pris låne mulighed er måske ikke altid være den bedste, især hvis andre ejere af små virksomheder rapporterer skjulte gebyrer eller besvær med kundeservice.